WTAC-Waterstad 

Hellevoetsluis

Veiligheid en EHBO.

Algemeen



(Toer)fietsen is een sportieve activiteit die verreden worden op de openbare wegen en niet alleen in Nederland maar ook buiten onze landgrenzen. Het is dan vanzelfsprekend dat veiligheid belangrijk is. Goed opletten en alert zijn op het volgen van de verkeersregels en letten op andere weggebruikers.

Verder adviseren wij bij het fietsen met een wat hogere snelheid:

  • Altijd goede en zichtbare fietskleding en een helm te dragen.
  • Een mobiele telefoon mee te nemen om hulp in te roepen bij een calamiteit of bij pech gevallen. Bij ernstige problemen 112 bellen
 om professionele hulp te kunnen inroepen.
  • Zorg altijd dat in je telefoon een zgn. ICE nummer is geprogrammeerd (In Case of Emergency) om in geval van nood de directe familie te kunnen bereiken. 
  • Altijd medische gegevens op zak te hebben, zodat hulpverleners direct de juiste maatregelen kunnen bieden. 


Rijden in groepen bij onze vereniging en bij trainings- en overige clubritten is de veiligheid voor ons een belangrijk item. Daarom hebben we gedragsregels opgesteld om de veiligheid zoveel mogelijk te kunnen garanderen. Tevens zijn er bij georganiseerde club ritten wegkapiteins aangesteld, deze zijn duidelijk herkenbaar aan de gele hesjes met de opdruk “wegkapitein”

Onze club heeft vrijwilligers die jaarlijks de nodige EHBO, Reanimatie en AED cursussen volgen. Enkele leden hebben tijdens onze ritten ook altijd een EHBO-bidon bij zich voor kleinere verwondingen. Om alles goed te kunnen organiseren is er een c
oördinator aangesteld
.


Bob van Gog
Laan van Nieuwe Blankenburg 56D
3181 DB Rozenburg
0181-215157

EHBO@wtac-waterstad.nl



Bob zorgt er voor dat er altijd voldoende materiaal beschikbaar is, de deskundigheid van de hulpverleners "up-to-date" wordt gehouden en dat verbandmiddelen en andere noodzakelijke zaken aanwezig zijn. 

Wij ondersteunen Bob en zijn team van harte want,


VEILIGHEID IS EEN ZAAK VOOR IEDEREEN!

Recent is er een nieuwe EHBO doos aangeschaft daar de inhoud van de bestaande oranje doos was verouderd.
De nieuwe EHBO doos voldoet aan de laatste eisen en is in de nieuwe gele EHBO kleur .
De oude oranje doos is nu in gebruik voor de EHBO vlaggen (2x) de hesjes en nog wat reserve materiaal.


TIP VAN ONZE EHBO COÖRDINATOR 

Voor wielrenners draait veel om gewicht, je fiets is licht en je neemt zo min mogelijk spullen mee. Toch hebben veel wielrenners, vooral die toertochten fietsen een zadeltas voor een extra binnenband en wat klein gereedschap. Eigenlijk kan een kleine aanvulling van drie zaken al een flink verschil maken, neem een EHBO-Bidon mee er staan er acht (8) in de materiaal-opslag, zelf ben je ook dankbaar als je een schaafwond hebt en er kan wat aan gedaan worden.

DUS NEEM MEE DIE BIDON!