WTAC-Waterstad 

Hellevoetsluis

 

Hartelijk welkom op de site van

 Wieler-, Toer- en ATB-club

WTAC-Waterstad


Op onze site vindt u alle actuele informatie en laatste nieuwtjes van onze vereniging.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Vul het contact-formulier in en stel al uw vragen.  

 

21 februari algemene ledenvergadering

Leden van WTAC-Waterstad worden uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering op donderdag 21 februari 2019.

Klik hier voor de uitnodiging en agenda13 juni - 16 juni 2019 4 daagse Zuid Limburg

Zoals de meeste van jullie inmiddels wel weten, krijgt de 4 daagse van Limburg een vervolg in 2019. Na de succesvolle vorige 4 edities is wederom gekozen voor het Limburgse heuvel landschap met ruimte voor de A, B en C rijders onder het motto samen uit samen thuis. 

Klik hier voor alle info en inschrijving


Succesvolle technische-avond met Gert Jakobs

Op donderdag avond 17 januari hadden we in samenwerking met TCVP een lezing van Gert Jakobs de meesterknecht. Hij vertelde met veel humor over zijn rol in de vele etappes van de Tour de France en andere grote wielerwedstrijden. Hij fietste altijd in dienst van de ploeg en vooral om de kopmannen af te zetten voor het eindstuk van een etappe. Hij gaf ons als verenigingsleden ook mee om het vooral leuk te houden voor iedereen!

Als voorbeeld noemde hij dat als je met een groep gaat rijden ervoor te zorgen dat de sterke rijders de wat mindere rijders helpen door deze o.a. uit de wind houden. Door de sterke rijders vooraan en/of aan de windkant te laten rijden kunnen deze sterke rijders op deze manier toch hun energie voldoende kwijt en de op dat moment wat mindere rijders kunnen dan makkelijker met de groep meekomen, zo blijft het leuk voor iedereen (samen uit, samen thuis). Ook sprak hij zijn waardering uit voor alle vrijwilligers bij de verenigingen welke zich in hun vrije tijd zonder enig belang inzetten voor de leden, zonder vrijwilligers is er namelijk geen vereniging mogelijk!

Gert vertelt met veel passie en humor over zijn ervaringen, zijn totale carrière als wielrenner en zelfs schaatser, zijn leven met vele hoogtepunten maar ook dieptepunten. Ook werd er nog een quiz gedaan met als prijs zijn boek "meesterknecht" een biografie over hem. 

Onze dank gaat ook uit naar Dick Weeda die de organisatie op zich heeft genomen. Na afloop waren er nog hapjes en drankjes en werd er nog gezellig wat na gekletst. Al met al een avond om aan terug te denken.

Voor Foto’s kijk even op de side van TCVP.

23 februari WTAC-Waterstad Snerttocht

Hierbij wordt u uitgenodigd voor de snerttocht 2019. Voor de B en C rijders is er een mooie route uitgezet over ons eigen eiland. Ook voor de liefhebbers van de ATB is er een route gemaakt waarin een klein stukje off the road niet ontbreekt. Voor alle ritten is er een voorrijder/wegkapitein aanwezig.

Start en finish is bij Anton van Putten rijwielen. Vertrek van de ritten is om 10.00 uur, vanaf 09.30 uur staat de koffie met wat calorieën voor u klaar. Bij terugkomst wacht u een heerlijke kop snert.


De snerttocht is een mooi moment om het seizoen 2019 mee te beginnen. Een niet al te lang rondje waarbij u onder een rustig tempo even bij kan praten met clubgenoten. Deze rit telt mee voor het sterrenklassement, deelname is voor leden gratis maar vergeet dus niet om in te schrijven. Stuur een mailtje naar info@wtac-waterstad.nl

 

 


We hebben een mooie route uitgezet voor de Mountainbike, een combinatie tussen verhard en terrein. Dus voor iedereen goed om te doen zo aan het begin van het seizoen!

 

Bijzondere relatie tussen Fysio Waasdorp en WTAC-Waterstad

Voor velen zal zondag 7 oktober een dag als alle andere zondagen zijn geweest maar voor WTAC Waterstad, de wieler, tour en ATB club van Hellevoetsluis, was het een bijzondere dag. Een dag die waarschijnlijk uniek is in het verenigingsleven van Hellevoetsluis. 

Ruim 25 jaar geleden werd WTAC Waterstad opgericht als volledig nieuwe vereniging. Zoals bijna bij elke vereniging was er ook bij Waterstad geld nodig om de doelen te kunnen nastreven waarvoor de vereniging was opgericht en dan zijn alleen de inkomsten uit contributiegelden niet voldoende. Sponsoren waren dus noodzakelijk. En het was Eric Waasdorp, als fervent liefhebber van de wielersport, die aangaf dat hij naast lid ook als sponsor wilde optreden.

 Dat was dus 25 jaar geleden! En nog steeds is Fysio Waasdorp, zonder onderbreking, sponsor van WTAC Waterstad. Voor velen misschien een klein nieuwsfeit maar een grote gebeurtenis in het bestaan van de wielerclub. Als leden van Waterstad wordt deze steun bijzonder gewaardeerd maar wat het nog bijzonderder maakt is het feit dat Eric Waasdorp op 7 oktober jl. zijn handtekening heeft gezet onder een nieuwe sponsorovereenkomst voor nog eens 5 jaar waardoor zijn fysiopraktijk straks ruim 30 jaar verbonden zal zijn als sponsor van WTAC Waterstad. Zowaar een prestatie van formaat!


Overzicht sterrenklassement 2018Klik op de ster om naar het volledige overzicht te gaan.Clubblad februari - maart 2019

 Onze redactie- en PR commissie hebben weer keihard gewerkt aan het nieuwe clubblad. Bekijk het snel door op de link te klikken. 

Link naar het nieuwe clubblad.