WTAC-Waterstad 

Hellevoetsluis

Veiligheid en EHBO.Algemeen
(Toer)fietsen is een sportieve activiteit die verreden worden op de openbare wegen en niet alleen in Nederland maar ook buiten onze landgrenzen. Het is dan vanzelfsprekend dat veiligheid belangrijk is. Goed opletten en alert zijn op het volgen van de verkeersregels en letten op andere weggebruikers.

Verder adviseren wij bij het fietsen met een wat hogere snelheid:

  • Altijd goede en zichtbare fietskleding en een helm te dragen.
  • Een mobiele telefoon mee te nemen om hulp in te roepen bij een calamiteit of bij pech gevallen. Bij ernstige problemen 112 bellen
 om professionele hulp te kunnen inroepen.
  • Zorg altijd dat in je telefoon een zgn. ICE nummer is geprogrammeerd (In Case of Emergency) om in geval van nood de directe familie te kunnen bereiken. 
  • Altijd medische gegevens op zak te hebben, zodat hulpverleners direct de juiste maatregelen kunnen bieden. 


Rijden in groepen bij onze vereniging en bij trainings- en overige clubritten is de veiligheid voor ons een belangrijk item. Daarom hebben we gedragsregels opgesteld om de veiligheid zoveel mogelijk te kunnen garanderen. Tevens zijn er bij georganiseerde club ritten wegkapiteins aangesteld, deze zijn duidelijk herkenbaar aan de gele hesjes met de opdruk “wegkapitein”

Onze club heeft vrijwilligers die jaarlijks de nodige EHBO, Reanimatie en AED cursussen volgen. Om alles goed te kunnen organiseren is er een c
oördinator aangesteld
.


Atie Tanis-Mosselman
Geuzenpad 7 
3252 AK Goedereede
0187-491679

EHBO@wtac-waterstad.nl


Atie zorgt er voor dat er altijd voldoende materiaal beschikbaar is, de deskundigheid van de hulpverleners "up-to-date" wordt gehouden en dat verbandmiddelen en andere noodzakelijke zaken aanwezig zijn. 


Wij ondersteunen Atie en haar team van harte want,


VEILIGHEID IS EEN ZAAK VOOR IEDEREEN!