WTAC-Waterstad 

Hellevoetsluis

Historie van WTAC-Waterstad.

Dirk Sanders, een verwoed wielerliefhebber, zette in het najaar van 1992 een berichtje in het regionale weekblad Groot Hellevoet om de interesse te peilen tot het opzetten van een fietsvereniging. Diverse wielerliefhebbers reageerden enthousiast op het heuglijke bericht omtrent de eventuele oprichting van een wielerclub. Samen met Jan van Eck, Henny Vuyck Noorland, Rob van Genderen en Bert Steenhuis werden de nodige administratieve handelingen en andere activiteiten georganiseerd.

Zo werd WTAC-Waterstad geboren.

 


Vanuit het voormalige clubhuis aan de Koninginnelaan, dat werd gedeeld met korfbalvereniging en gastclub 't Capproen werd de toerclub opgestart. Naast een eigen clubblad, werden er ook ritten over de eilanden Goeree-Overflakkee, de Hoekse Waard, Voorne-Putten en zo net over de Nieuwe Waterweg door het Westland georganiseerd waardoor het aantal leden gestaag toenam. 

In 1994 verbond zich een sponsor aan onze vereniging en meer activiteiten vonden plaats. In 1997 verbinden zich 4 sponsoren aan WTAC-Waterstad waardoor ook een eigen clubtenue met de bekende Hellevoetse vuurtoren werd ontwikkeld. Uiteraard wordt het groen-grijze tenue voorzien van de namen van de sponsors:

 - France Limousin-groothandel in vlees
 - Kapsalon Wim Arkenbout.

 - Herman Braun Fietsen
 - Fysiotherapie Praktijken Eric Waasdorp.


In het najaar van 2005 heeft WTAC haar 12,5 jarig jubileum gevierd, waarbij voor de leden een speciaal jubileumshirt is gemaakt. Ook is de vereniging sinds 2001 met een eigen website in de lucht, waarop naast actuele informatie, ook alles te vinden is betreffende bestuur, commissies, evenementen, kleding en lidmaatschap. Sinds begin 2009 is de geheel vernieuwde website in de lucht en die in eigen beheer wordt aangepast met de laatste updates, aankondigingen en veranderingen. Met het "gastenboek" maken leden gebruik om hier een oproep op te plaatsen of een activiteit onder de aandacht te brengen. Na een periode van 10 jaar met een vaste groep sponsors, wordt in 2007 niet alleen een nieuw azuurblauw tenue ontwikkeld, ook is een nieuwe groep sponsoren gevonden, die uiteraard niet ontbreekt op de nieuwe outfit. Naast de sponsor van het eerste uur, Eric Waasdorp Fysiotherapie Praktijken, hebben zich ook verbonden aan de club.

- Bike Totaal Leensvaart. 
-
 Hoyer Globaltransport.
- Van den Ban-de Sprint.


 


In 2014 sluiten we een periode af van 7 jaar met boven genoemde sponsors, alleen Eric Waasdorp FysiotherapiePraktijken en firma van den Ban- de Sprint blijven de vereniging trouw als hoofdsponsor. Ook firma Unito Sports sluit zich aan als sponsor. Er wordt weer een geweldig azuurblauw tenue ontwikkeld wat door firma DECCA (onderdeel van Unito Sports) wordt gemaakt en geleverd. Vol trots rijden onze leden rond met professionele wielerkleding die ook door de profs worden gedragen (Katyusha team). 

 
Op 28 oktober 2017 bestond de WTAC-Waterstad 25 jaar, en bij een verjaardag hoort natuurlijk een feestje! De evenementen-commissie van WTAC-Waterstad heeft alle registers open getrokken om een mooi jubileumfeest te organiseren. Bij een jubileumjaar hoort ook een mooi speciaal clubtenue. De kledingcommissie heeft wederom zijn best gedaan om een mooi clubtenue te ontwikkelen voor alle leden. 

 
Voor velen zal zondag 7 oktober 2018 een dag als alle andere zondagen zijn geweest maar voor WTAC Waterstad, de wieler, tour en ATB club van Hellevoetsluis, was het een bijzondere dag. Een dag die waarschijnlijk uniek is in het verenigingsleven van Hellevoetsluis. 

Ruim 25 jaar geleden werd WTAC-Waterstad opgericht als volledig nieuwe vereniging. Zoals bijna bij elke vereniging was er ook bij Waterstad geld nodig om de doelen te kunnen nastreven waarvoor de vereniging was opgericht en dan zijn alleen de inkomsten uit contributiegelden niet voldoende. Sponsoren waren dus noodzakelijk. En het was Eric Waasdorp, als fervent liefhebber van de wielersport, die aangaf dat hij naast lid ook als sponsor wilde optreden. 

Dat was dus 25 jaar geleden! En nog steeds is Fysio Waasdorp, zonder onderbreking, sponsor van WTAC-Waterstad. Voor velen misschien een klein nieuwsfeit maar een grote gebeurtenis in het bestaan van de wielerclub. Als leden van WTAC-Waterstad wordt deze steun bijzonder gewaardeerd maar wat het nog bijzonderder maakt is het feit dat Eric Waasdorp op 7 oktober 2018 zijn handtekening heeft gezet onder een nieuwe sponsorovereenkomst voor nog eens 5 jaar waardoor zijn Fysiopraktijk straks ruim 30 jaar verbonden zal zijn als sponsor van WTAC Waterstad. Zowaar een prestatie van formaat!

Bij een nieuw sponsorcontract hoort ook nieuwe clubkleding, de kledingcommissie van WTAC-Waterstad heeft gekozen voor de kledinglijn van Reysport. Deze professionele kledinglijn wordt pas gemaakt, volgens de wensen van de clubleden. Langere- of kortere mouwen, wat strakker om het lijf, dat is allemaal mogelijk.


Populair onder de fietsers binnen WTAC-Waterstad zijn de gezamenlijke trainingsritten op de maandag- en woensdagavond en de zondagmorgen met vertrek vanuit diverse locaties. Ook de meerdaagse ritten in binnen en buitenland en niet te vergeten de jaarlijks terugkerende Avondfietsvierdaagse staan al jarenlang op de toerkalender.

Ook is tegenwoordig de ATB afdeling binnen WTAC-Waterstad behoorlijk actief. Naast de deelname aan diverse ATB tochten, wordt sinds 2006 een eigen ATB wedstrijd georganiseerd. Na een aarzelend begin, waarin de eerste 2 jaar alleen om het club kampioenschap werd gestreden, is sinds 2008 deze wedstrijd uitgegroeid tot een evenement waar zelfs tegenwoordig een internationaal gezelschap strijdt om het ATB kampioenschap van Hellevoetsluis. Dit ATB PLUS kampioenschap wordt evenals de avondfietsvierdaagse al meerdere jaren ondersteunt door PLUS Trommel.

Mede door een diversiteit aan activiteiten waaronder ,,de
Tour de Rotterdam”, de toerversie rondom de Tour de France (2010), is het ledenaantal (230), bestaand uit zowel dames als heren, de laatste jaren explosief gestegen.


Ook verschijnt op regelmatige basis een eigen clubblad met diverse fiets gerelateerde verhalen, foto’s en informatie. Uiteraard zijn deze verhalen ook nog eens na te lezen op onze website.

Augustus 2020 heeft onze hoofdsponsor Fysio Waasdorp zijn praktijk overgedaan. Vanaf dit moment gaat onze hoofdsponsor verdergaan onder de naam:

Fysiopraktijken Weeda van de Berg
1 januari 2024 heeft WTAC-Waterstad drie sponsoren die de club ondersteunen voor vijf jaar. Onze vaste sponsor Weeda van den Berg en twee nieuwe mooie bedrijven, Travhydro Services en All Safety. De kledingcommissie heeft i.o.m. de sponsoren en bestuur een compleet nieuwe kledinglijn ontwikkeld.   

Overzicht van alle bestuursfuncties van 1992 tot heden