WTAC-Waterstad 

Hellevoetsluis

Kwaliteit en design clubkleding.


Onze clubkleding

Als we eenmaal onze clubkleding aanhebben, merken we hoe comfortabel die zit. Voordat het zover is, gebeurt er heel wat. Hoe en wat staat hieronder in het kort.

Kwaliteit en ontwerp

Als er een nieuwe periode van sponsoring (waarvoor we de sponsor(en) heel dankbaar zijn) gaat komen, vraagt het bestuur enkele leden om een commissie clubkleding te vormen. De opdracht die deze commissie meekrijgt is tweeledig: enerzijds goede, nee de beste kwaliteit zien te vinden bij een kledingfabrikant die meedenkt en anderzijds om te komen met een ontwerp waarop de sponsor en onze clubnaam in goede harmonie samenkomen. Met regelmatig overleg tussen commissie en bestuur komt uiteindelijk het besluit om bij een bepaalde fabrikant met het goed gekeurde ontwerp te gaan bestellen. Met de inkoopprijzen gaat het bestuur aan de gang om te bepalen welke prijs voor welk kledingstuk zal worden gevraagd waarbij uit de sponsorbijdrage voor elk kledingstuk subsidie wordt meegerekend en welke speciale aanbieding ter introductie wordt aangeboden.

Bestellen en maken

Daarna gaan penningmeester en commissie een plan maken voor pasgelegenheden, de bestellingen verwerken en dan naar de fabrikant om alle bestellingen door te nemen. De leverancier, voor ons de firma Reysport (vooral Eveline en Kees) uit Wolphaartsdijk, gaat dan aan de slag om onze bestelde kleding te fabriceren. Eerst bestelt hij bij een drukker vellen waarop de ontwerpen worden gedrukt. Daarna worden de verschillende panden van de kleding in de juiste maat uit witte basisstof geknipt. Deze panden worden dan op de juiste plek op de gedrukte vellen geplaatst en gaan daarna onder een enorme strijkijzer om de inkt goed op de witte stof over te brengen. De diverse panden per kledingstuk worden bij elkaar gehouden en gaan daarna naar de vrouwen en mannen die de kleding aan elkaar gaan naaien. Als de gemaakte kleding terugkomt wordt elk stuk gecontroleerd op kwaliteit en wordt na goedkeuring netjes ingepakt.

Naar bestelformulier

Ontwikkelingen

Belangrijk is de kwaliteit van de kleding. Reysport houdt de ontwikkelingen op het gebied van fietskleding goed bij. Zo is de kwaliteit van de zeem in de slim-fitbroek weer verbeterd. Ook de basisstof van de broeken en shirts wordt regelmatig met de vertegenwoordiger van de stof besproken. En wij worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en de kledingcommissie bekijkt of deze voor de leden aantrekkelijk zijn.

Bijzonder

Wat bijzonder is bij onze kledingleverancier is dat we op elk moment een tot veel stuks kleding kunnen bestellen. Daarom hebben we ook geen voorraad op de club. Verder worden alle wensen van ons (denk bijv. aan kortere of langere mouwen/pijpen) netjes in de kleding verwerkt. Nu zijn er twee pasgelegenheden per jaar, daarnaast kan altijd via de website besteld worden.

Wat als de kleding gereed is

Zodra de kleding gereed is, krijgen de bestellers bericht om de kleding te komen ophalen. Meestal is dat aan het eind van de volgende maand van bestellen, rekening houdend met vakantie, feestdagen enz.

Zo zie je dat er heel wat komt kijken om uiteindelijk in onze mooie clubkleding te kunnen rijden. 

De kledingcommissie


Impressie van het proces: